ehliyet sinav sorulari 29 temmuz

29 temmuz 2017 sÜrÜcÜ kursu sinav sorulari Tam ekranda görüntülemek ya da indirmek için tıklayınız -> 29 TEMMUZ 2017 SÜRÜCÜ KURSU SINAV SORULARI PDF İndir Dersler ve E-Sınav Ehliyet sınavı 29 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Adaylar büyük bir heyecan içinde sınav gününü bekliyor. Ehliyet sınav giriş yerleri MTSAS MEB sayfasında adaylara duyurulacak. Anasayfa». 29 Ocak 2022 Ehliyet Sınav Soruları Çöz Bu tarihe özel günlük etüt programı için hazırlanmış ehliyet sınavı 25 sorudan oluşmaktadır ehliyet vakti Ehliyet Sınav Soruları deneme testi.sınav otomatik olarak başlatılmakta sınav soruları tekrar çözebilirsiniz. ehliyet 2022 Soruları. Sitemizde Nisan 2022 Ehliyet Sınav Sorularının Tamamı Yer Almaktadır. Nisan 2022 Ehliyet Sınav Soruları. EhliyetSitesi.com olarak tüm ehliyet sınav sorularını ve online deneme sınavlarını sizler için hazırlamaya devam edeceğiz. Bizleri telegram kanalımızdan ve facebook grubumuzdan takip edebilirsiniz. Inicio » Aplicaciones » Educación » Ehliyet Sinav Sorulari 2021 - Çıkmış Sorular 2021. Ehliyet Sinav Sorulari 2021 - Çıkmış Sorular 2021. 19.4 for Android. Site De Rencontre Au Quebec Canada. 1. Yukarıda soru işareti ? ile gösterilen ve hayat kurtarma zincirinin 2. halkası olan uygulama hangisidir? A. İlaçla tedavi B. Hasar tespiti C. Temel yaşam desteği D. Olay yeri değerlendirmesi Doğru Cevap "C" Temel yaşam desteği Doğru Cevap "C" Temel yaşam desteği Soru Açıklaması 2. Böbrekler, insan vücudundaki hangi sistemi oluşturan organlardandır? A. Sinir sistemi B. Sindirim sistemi C. Dolaşım sistemi D. Boşaltım sistemi Doğru Cevap "D" Boşaltım sistemi Doğru Cevap "D" Boşaltım sistemi Soru Açıklaması 3. Kalbi durmuş olan bir kazazedede aşağıdaki belirtilerden hangisi gözlenir? A. Göz bebeklerinin genişlemesi B. Solunumun yüzeyselleşmesi C. Kan basıncının artması D. Nabzın yavaşlaması Doğru Cevap "A" Göz bebeklerinin genişlemesi Doğru Cevap "A" Göz bebeklerinin genişlemesi Soru Açıklaması 4. Bebeklerde yapay solunumun uygulanmasıyla ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır? A. İlk yardımcı ağzını, bebeğin ağız ve burnunu içine alacak şekilde yerleştirir. B. Bebeğin göğsünü yükseltmeye yarayacak kadar, her biri 1 saniye süren 2 solunum verilir. C. Ağız içi gözle kontrol edilerek hava yolu tıkanıklığına neden olan yabancı cisim varsa çıkartılır. D. Bebeğin solunum yapıp yapmadığı Heimlich manevrası kullanılarak 1 dakika süreyle kontrol edilir. Doğru Cevap "D" Bebeğin solunum yapıp yapmadığı Heimlich manevrası kullanılarak 1 dakika süreyle kontrol edilir. Doğru Cevap "D" Bebeğin solunum yapıp yapmadığı Heimlich manevrası kullanılarak 1 dakika süreyle kontrol edilir. Soru Açıklaması 5. Solunum yolu tıkanıklığı yaşayan bir kazazedenin; konuşamadığını, nefes alamadığını, renginin morardığını ve acı çekerek ellerini boynuna götürdüğünü gözlemlediniz. Bu durumda aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisinin yapılması uygun olur? A. Üçgen bandaj uygulaması B. Heimlich manevrası C. Turnike uygulaması D. Rentek manevrası Doğru Cevap "B" Heimlich manevrası Doğru Cevap "B" Heimlich manevrası Soru Açıklaması 6. Aşağıdakilerden hangisi toplardamar kanamalarına ait bir özelliktir? A. Kesik kesik akan bir kanama olması B. Kalp atımları ile uyumlu olarak akması C. Koyu kırmızı renkteki kanın sürekli akması D. Parlak ve açık kırmızı renkteki kanın fışkırır tarzda akması Doğru Cevap "C" Koyu kırmızı renkteki kanın sürekli akması Doğru Cevap "C" Koyu kırmızı renkteki kanın sürekli akması Soru Açıklaması 7. I. Aşırı sıvı kaybıII. Kalp ritim bozukluklarıIII. Başa şiddetli darbe alınmasıYukarıdaki durumların hangilerinde şok tablosu görülebilir? A. I ve II. B. I ve III. C. II ve III. D. I, II ve III. Doğru Cevap "D" I, II ve III. Doğru Cevap "D" I, II ve III. Soru Açıklaması 8. İlk yardımcı olarak bulunduğunuz güvenli olmayan olay yerinde; kazazedelerden biri başında, boynunda ve sırtında ağrı olduğunu, bacaklarını hareket ettiremediğini söylüyor, ayrıca kazazedenin burnundan ve kulağından kan geliyorsa bu kazazedeyi daha güvenli bir ortama nasıl taşırsınız? A. Baş-boyun-gövde ekseni bozulmadan düz pozisyonda sürükleyerek B. Kazazedenin gövdesini sağ omuza yerleştirip ağırlığı dizlere vererek C. Omuzdan destek verip yürütmeye çalışarak D. Kazazedeyi kucağa alıp ağırlığı yüklenerek Doğru Cevap "A" Baş-boyun-gövde ekseni bozulmadan düz pozisyonda sürükleyerek Doğru Cevap "A" Baş-boyun-gövde ekseni bozulmadan düz pozisyonda sürükleyerek Soru Açıklaması 9. Aşağıdakilerden hangisi çıkığı olan kazazedeye yapılacak ilk yardım uygulamalarındandır? A. Çıkan eklemin yerine oturtulması B. Çıkık olan bölgede sadece ısı kontrolü yapılması C. Çıkan eklemin bulunduğu şekilde tespit edilmesi D. Ağızdan ağrı kesiciler vererek ağrısının azaltılması Doğru Cevap "C" Çıkan eklemin bulunduğu şekilde tespit edilmesi Doğru Cevap "C" Çıkan eklemin bulunduğu şekilde tespit edilmesi Soru Açıklaması 10. • Uzun süreli bilinç kaybıdır.• Yutkunma, öksürük gibi reflekslerin ve dışarıdan gelen uyarılara karşı tepkinin azalması ya da yok olması ile ortaya özellikleri verilen bilinç kaybı hâli hangisidir? A. Şok B. Koma C. Bayılma D. Baş dönmesi Doğru Cevap "B" Koma Doğru Cevap "B" Koma Soru Açıklaması 11. Aşağıdakilerden hangisi göğüs ağrısı yaşayan kazazedeye yapılacak ilk yardım uygulamalarındandır? A. Yarı oturur pozisyon verilmesi B. Egzersiz yapmasının sağlanması C. Kullandığı ilaçları varsa almasının engellenmesi D. Yaşam bulgularından, sadece solunumun değerlendirilmesi Doğru Cevap "A" Yarı oturur pozisyon verilmesi Doğru Cevap "A" Yarı oturur pozisyon verilmesi Soru Açıklaması 12. Yaralının taşınmasında ilk yardımcı kendi sağlığını riske sokmamalıdır. Gereksiz zorlama ve yaralanmalara engel olmak için kurallara uygun davranmalıdır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yaralının taşınması sırasında ilk yardımcının uyması gereken genel kurallardandır? A. Yaralıya uzak mesafede çalışması B. Daha uzun ve kuvvetli kas gruplarını kullanması C. Ani dönme ve bükülmeler yaparak yön değiştirmesi D. Yaralıyı mümkün olduğunca çok hareket ettirmesi Doğru Cevap "B" Daha uzun ve kuvvetli kas gruplarını kullanması Doğru Cevap "B" Daha uzun ve kuvvetli kas gruplarını kullanması Soru Açıklaması TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. 123123 Sürücü adaylarına müjde! 29 Ekim ehliyet sınav sonuçları belli oldu. Ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası henüz açılmadı ama sürücü kursları adaylara sınavda başarılı olup olmadıklarını bilgisini geçmeye başladılar. Artık son olarak MEB'den gelecek resmi açıklama ve sonuç sorgulama sayfası bekleniyor. 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları merakla bekleniyor. Siz de 2017 yılının bu 3. ehliyet sınavına giren adaylardansanız aşağıdaki bağlantı ile 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları bilgisine erişebilirsiniz. EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? Bu teorik ehliyet sınavında başarılı olan adaylar 19-20 Ağustos tarihlerinde teorik ehliyet sınavına yani direksiyon sınavına girecekler. Ehliyet sınav sonuçları açıklanmayı bekliyor! 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sürücü adaylarının merak ettiği bir konu. Sürücü adayları 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçlarını merak ediyor. Ehliyet sınavı soru ve cevapları ise daha önce yayımlanmıştı. Şimdi gözler 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları ne zaman kaçta açıklanacak sorusunda. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre 29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları 10 Ağustos Perşembe günü açıklanacak. Ehliyet sınav sonuçları beklenirken ehliyet soru ve cevaplarının yayınlanması ile adaylar az çok puanlarını hesaplamaya çalıştı. 29 Temmuz Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavına girenler bir an önce soruların ve cevapların yayımlanmasını bekliyorlardı. Ve nihayet sorular yayımlandı. 29 Temmuz ehliyet sınav sorularını haberimizde bulabilirsiniz. EHLİYET SINAVI TAKVİMİ 20 Mayıs 2017 tarihinde saat gerçekleşen MTSKS 2017-2 sınavı nihayet sona ermişti. MTSKS 2017-3 Sınavı 29 Temmuz 2017 tarihinde saat yapıldı ve sınav sonuçları 10 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-4 Sınavı 07 Ekim 2017 tarihinde saat yapılacak ve sınav sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-5 Sınavı ise 23 Aralık 2017 tarihinde saat yapılacak ve sınav sonuçları 04 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. ​ EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI 1. GRUP EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI 2. GRUP EHLİYET SINAVI BAŞVURUSU ŞARTLARI Ehliyet sınavına girmek isteyenler için MSTKS bazı şartları arıyor. İşte ehliyet sahibi olmak için adayların yerine getirmesi gereken o şartlar; - A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 on yedi yaşını bitirmiş olmak. - B ve G sınıfları için 18 on sekiz yaşını bitirmiş olmak. - C, D ve E sınıfları için 22 yirmi iki yaşını bitirmiş olmak. Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz. - A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak. - Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak. - “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek. - Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak. - Son 6 altı ay içinde cepheden çekilmiş 1 bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek. - Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek. EHLİYET ALMAK İSTEYEN YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR - Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi, - Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye’de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi, - Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi, - Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu’nu kayıt esnasında - MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi, - Son 6 altı ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi, istenmektedir. EHLİYET ALMAK İÇİN NEYE BAŞVURMAK GEREKİYOR? Ehliyet almak isteyen adayın, öncelikle bir Motorlu Taşıt Sürücü Kursları MTSK müdürlüğüne kayıt yaptırarak sorumlu olduğu teorik ve uygulama derslerinin eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. MTSK’ya kayıt yaptıran, belgelerini süresi içerisinde tamamlayan, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin Özel MTSK Modülünden başvurularını kabul ettiği ve elektronik onaylama işlemi yapılan adaylar MTSAS’a girebilmektedir. Adayların başvuru işlemlerini adayın devam ettiği MEB onaylı ehliyet kursları adayın yerine gerçekleştirmektedir. Bu nedenle sürücü adayları kendi tercih ettiği sürücü kurslarına başvuru yapıp derslere devam ettikleri takdirde sınavlara girmek için başvuru yapabilirler. EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR? Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı direksiyon sınavı girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir. 2017 EHLİYET SINAV ÜCRETİ NE KADAR? 2017 yılı 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira olurken, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira oldu. Harçların da aynı oranda zam görmesiyle 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 154,70 liradan 163,33 liraya çıkacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı da yeni yılda 403 lira olacak. Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 211,16 liraya çıkacak. EHLİYET SINAV SİSTEMİ NASILDIR? Ehliyet Sınavı yenilenen sistemiyle birlikte, 12 ilk yardım sorusu, 9 motor, 23 trafiksorusu, 6 trafik sorusu olmak üzere 50 soru sorulacak. Adaylar için 50 soruya verilen süre 60 dakika olarak açıklandı. Sınavda doğru yapmanız yeterli olacaktır. Her soru 2 puandır ve 100 puan üzerinden değerlendireceksiniz. En az 35 soruyu doğru yaparak 70 puanı alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavı bilgisi, adayların bağlı oldukları kurs tarafından duyurulacaktır. DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR? Direksiyon sınavında belirlenen kurallara uyulması gereklidir. Belirlenen kurallar ve bu kurallara uyulmadığı takdirde adaylardan kesilecek olan puanlar şöyledir; - Sürücü adayının yaşadığı aşırı heyecan ve telaş sonucunda sürüşe engel oluşuyorsa adaylardan 10 puan kesilir. - Aracın çalıştırılması ve harekete geçirilmesi ile ilgili kurallara uyulmalıdır. Rahat ve emniyetli kalkış gerçekleştiremeyen adaylardan 5 puan kesilir. - Eğimli yol üzerinde araç durdurulduktan sonra aracın harekete geçirilmesi başarılı olmazsa ve eğimli yolda aracın hareket ettirilmesi kurallarına uyulmazsa adaylardan 5 puan kesilir. - Araç için belirlenen hız kurallarına uyulması gerekir. Sürücü adayı hız kurallarına dikkat etmezse ve hızını ayarlamada sorun yaşarsa 5 puanı kesilir. - Aracın duraklatıldığı yerden ve park ettirildiği yerden çıkartılırken yoldan geçen araçlar için geçiş kolaylığı sağlanmalıdır. Geçiş kolaylığı sağlamayan, kontrolsüz olarak işaret vermeden çıkış yapan sürücü adaylarından 5 puan kesilir. - Araç sürüş esnasında direksiyon hakimiyeti sağlayamayan ve direksiyon konusunda zayıf kalan adaylardan 10 puan kesilir. - Aracın vitesi değiştirilirken zayıf kalınırsa ve sürücü adayının hakimiyeti zayıflarsa, sürücü yoldan gözünü ayırırsa 10 puan kesilir. - Sürüş esnasında önde bulunan araç sollanıp geçilirken geçme kurallarına uyulmalıdır. Bu kurala uymayan adaydan 5 puan kesilir. - Araçlarla kavşaklarda karşılaşıldığında ilk geçiş kuralına uyulmalıdır. İlk geçiş kuralına uymayan adaydan 5 puan kesilir. - Ses cihazı ve araç ışıkları gereksizce, amacı dışında kullanıldığında gerektiği zamanlarda kullanılmadığında adaylardan 2 puan kesilir. - Sürücü adayı kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarını bilmiyorsa 5 puan kesilir. Çıkmış Sınav Soruları 8 Tebrikler - Çıkmış Sınav Soruları 8 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Yaptığınız cevapları Kontrol ederek Eksiklerinizi görmenizi tavsiye ederiz. Çıkmış Sınav Soruları 8 adlı %%TOTAL%% Sorulu Sınavı Tamamladınız. Sonuçlarınız Aşağıdaki Sayısı ; %%SCORE%% Yanlış sayısı ; %%WRONG_ANSWERS%% Notunuz ; %%PERCENTAGE%% %%RATING%% Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir. Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al. 50 dönemi 2020 Tarihli Ehliyet Sınav Soruları Testini Yukarıda çözebilirsiniz sınav 50 sorudan BilgisiTrafik ve ÇevreMotor ve Araç TekniğiTrafik adabıDerslerine ait sorular Dileriz. 29 Temmuz 2017 Trafik Sınav Soruları çözerek 2021 yılında tekrardan yapılacak olan Ehliyet Sınavına hazırlanabilirsiniz. Testi çözdükten sonra yorum yapmayı unutmayın! Başarılar Dileriz. 29 Temmuz 2017 Trafik Soruları Tebrikler - 29 Temmuz 2017 Trafik Soruları sınavını başarıyla tamamladınız. Toplam Soru Sayısı %%TOTAL%% Doğru Sayınız %%SCORE%% Yanlış Sayınız %%WRONG_ANSWERS%% Doğru Yüzdeniz %%PERCENTAGE%% Hakkınızdaki Düşüncemiz %%RATING%% Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir. Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al. 23 tamamladınız. 2021 Ehliyet Sınav Soruları Sınav test olacağı için adayların en az 35 soruya doğru cevap vermeleri gerekmektedir. Her sorunun puanı 2 puandır. Adaylar 35 soruya doğru cevap verdiklerinde sınav geçme puanı olan 70 puanı almış olacaklardır. 2021 yılında da sınav içeriği bu şekildedir. Adaylar 70 puanı aldıklarında sınavı geçmiş olacaklardır. Bu sınavdan sonra adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Bunun için 29 Temmuz 2017 Trafik Sınav Soruları çözerek pratiklik kazanabilirsiniz. Bu şekilde sorulara göz aşinalığınız olacak ve pratiklik kazanacaksınızdır. Ayrıca sınav süresi yetmediği için pek çok aday bu sınav da başarısız olabilmektedir. 50 soruya 45 dakikalık bir süre verilmektedir. Bu süreyi yetirebilmek için de sık sık geçmiş yıllardaki soruları gerçekten sınavdaymış gibi süre tutarak çözdüğünüzde zaman konusunda da pratiklik kazanmış olacaksınız. Elektronik Ehliyet Sınavına Nasıl Girebilirim? 2021 yılında yapılan ehliyet sınavına bir çok kişi bazen başvuru tarihlerini kaçırıyor. Eğer sizde başvuru tarihini kaçırdıysanız ve beklemek istemiyorsanız sizde elektronik ehliyet sınavına girebilirsiniz. Elektronik ehliyet sınavı 15 günde bir yapılmaktadır. E-sınava katılmak için size en yakın güvenilir ehliyet kursuna gidip elektronik ehliyet sınavı hakkında daha detaylı bilgi alıp başvurmanız gerekmektedir. Kurs yetkilileri size e-sınav için randevu verecektir bu tarihlerde internet erişimi sağladığınız herhangi bir yerde elektronik ehliyet sınavına katılabilirsiniz. Ehliyet sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız. Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? ⊕ Nüfus cüzdanınızın fotokopisi ⊕ Sağlık Raporu ⊕ Bir adet diploma fotokopisi veya 1 Adet öğrenci belgesi ⊕ 4 adet biometrik fotoğraf Yukarıda ki belgeleri hazırlayıp size en yakın sürücü kursuna giderek kayıt işlemlerini bu belgeler ile başlatabilirsiniz. Çıkmış sorulara hazırlanmak için 2013-2014-2015-2016-2017-2018 yılında çıkmış ehliyet sınav sorularını çözerek ehliyet sınavına hazırlanarak sınavınızı başarıyla tamamlayabilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz 2016 – 2017 – 2018 yılında çıkmış ehliyet sınav sorularını çözmeniz. Başarılı olmanın kuralı geçmiş soruları çözmektir. 1. Aşağıdakilerden hangisi araç güç aktarma organına aittir? A. Şaft B. Alternatör C. Marş motoru D. Amortisör Doğru Cevap "A" Şaft Doğru Cevap "A" Şaft Soru Açıklaması 2. Aşağıdakilerden hangisi dört zamanlı bir motorun çalışma zamanlarından biri değildir? A. İş zamanı B. Marş zamanı C. Emme zamanı D. Sıkıştırma zamanı Doğru Cevap "B" Marş zamanı Doğru Cevap "B" Marş zamanı Soru Açıklaması 3. Aşağıdakilerden hangisi araca binmeden önce yapılması gereken kontrollerdendir? A. Ayna ayarları B. Yakıt seviyesi C. Araç lastikleri D. Koltuk ayarları Doğru Cevap "C" Araç lastikleri Doğru Cevap "C" Araç lastikleri Soru Açıklaması 4. A. Lastik basıncının düşük olduğunu B. El freninin çekili olduğunu C. Sis lambalarının yandığını D. Fren balatalarının bittiğini Doğru Cevap "D" Fren balatalarının bittiğini Doğru Cevap "D" Fren balatalarının bittiğini Soru Açıklaması 5. Motor yağının zamanında değiştirilmemesi aşağıdakilerden hangisine neden olur? A. Motorun verimli çalışmasına B. Aracın daha yavaş gitmesine C. Akünün daha çabuk bitmesine D. Motordaki aşıntıların artmasına Doğru Cevap "D" Motordaki aşıntıların artmasına Doğru Cevap "D" Motordaki aşıntıların artmasına Soru Açıklaması 6. Yağmurlu havada, sileceklerin camı yeteri kadar temiz silememesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A. Havanın serin olması B. Silecek lastiklerinin eskimesi C. Cam suyu seviyesinin azalması D. Silecek motorunun yavaş çalışması Doğru Cevap "B" Silecek lastiklerinin eskimesi Doğru Cevap "B" Silecek lastiklerinin eskimesi Soru Açıklaması 7. Aşağıdakilerden hangisinin her periyodik bakımda değiştirilmesi gerekir? A. Polen filtresinin B. Fren hidroliğinin C. Araç lastiklerinin D. Soğutma suyunun Doğru Cevap "A" Polen filtresinin Doğru Cevap "A" Polen filtresinin Soru Açıklaması 8. Aşağıdaki durumların hangisinde aracın kurallara uygun olarak durdurulması ve kontağın kapatılması gerekir? A. Gösterge panelinde cam rezistans lambasının yanması B. Araçtan yanık kablo kokusunun gelmesi C. Klimanın yeteri kadar serinletmemesi D. Araç yakıtının azalması Doğru Cevap "B" Araçtan yanık kablo kokusunun gelmesi Doğru Cevap "B" Araçtan yanık kablo kokusunun gelmesi Soru Açıklaması 9. Aşağıdakilerden hangisi yakıt tüketiminin artmasına neden olmaz? A. Klimanın açık olması B. Ani duruş ve kalkış yapılması C. Hava filtresinin değiştirilmesi D. Camlar açık şekilde seyahat edilmesi Doğru Cevap "C" Hava filtresinin değiştirilmesi Doğru Cevap "C" Hava filtresinin değiştirilmesi Soru Açıklaması TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. 123123

ehliyet sinav sorulari 29 temmuz